HiMoldeX - åpen kursplattform

Hvem som helst, når som helst, hvor som helst

Hjelp til HiMoldeX

1. Support

Ved spørsmål om HiMoldeX, ta kontakt med:

IT-senteret: support@himolde.no

Telefon: 71 21 41 75

For å bestille rom eller gjøre endringer i fag hvor det skal tas opp video, sendes forespørsel til rombestilling@himolde.no

 

2. Hvordan ta opp video fra PC-skjermen?

Via "Mediasite Desktop Recorder" kan man ta opp video av PC-skjermen.

Ved spørsmål, ta kontakt med support@himolde.no

 

Installasjon og bruk.

3. Hvordan ta opp (forelesnings)video på HiMoldeX?

Ved spørsmål, ta kontakt med support@himolde.no

 

Fast og løst kamera.

 

4.  Hvordan redigere tekst og bilder?

Ved spørsmål, ta kontakt med support@himolde.no

Når man er logget inn, så vil det på alle sider hvor man har redigeringstilgang være en fane som heter "Rediger". Det er aldri farlig å besøke redigeringsfanen - ingenting blir permanent endret før man trykker på Lagre-knappen (nederst). Hvis man ikke vil lagre, går man tilbake ved å velge tilbake knappen i nettleseren - det er ingen Angre-knapp.

Resten av informasjonen er delt opp etter roller:

Redaktøren må lese informasjonen for foreleser og studieleder også.

Foreleser

Forelesers viktigste oppgave er å lage gode, selgende beskrivelser for emnene sine og angi gode tema for forelesningsvideoene (hvis man har).

Studieleder

Studieleders viktigste oppgave er å lage en god, selgende beskrivelse for studieområdet sitt (f.eks. økonomi) samt passe på at listen med tilhørende emner innenfor studieområdet er er oppdatert.

Redaktør

Redaktørene kan gjøre alt som foreleser og studieleder kan, samt legge ut nyheter og banner til slideshowet på forsiden.

Bilder

Før du laster opp bilder er det veldig lurt å finne et godt filnavn. Eksempel: Hvis bildet er fra en sommeravslutning så er "sommeravslutning-2013.jpg" utrolig mye bedre enn "s.jpg" eller "dsc01446.jpg". (Det er lurt å bruke bindestrek mellom ordene i filnavnet.)

Hvis du ønsker å midtstille et bilde, så må det ikke gjøres ved å sette inn mange mellomrom foran bildet. Dette vil ødelegge visningen totalt på mindre enheter som mobiltelefoner og nettbrett. Du skal bruke midtstillingsknappen (for tekst) i redigeringsmenyen. Best resultat blir det hvis det velger "p" i Path-informasjonen (nederst i redigeringsrammen), før du klikker midtstillingsknappen.

Regdigere tekst og bilde.

Redigering.